zaterdag 17 maart 2012

Een setje voor het hele jaar

De complete set: rokje, 2 onderbroekjes en 1 hemd.
Aqua blauw met paars, grote hartjes en kleine hartjes.

Ondergoedsetje VanKatoen.

Hetzelfde hemd maar nu met een andere onderbroek.
De onderbroek past heel goed bij het rokje.

Rokje met zomerhemd.

Zijkant van het setje.
De foto's zijn genomen net voordat we naar zwemles gingen,
dat verklaart vermoedelijk haar unieke manier van poseren...

Achterzijde.

Inspiratie kreeg ik van dit rokje van Chaos and Order.
Dit setje ziet er heel zomers uit, maar verkijk je er niet op. Deze kleding kan het hele jaar door. In de winter is het hemd voor onder de kleding en in de zomer als bovenkleding. Het rokje kan in de winter met maillot of legging en in de zomer met blote benen. Als Maureen dan de bijpassende onderbroeken draagt, dan staat het zelfs charmant als ze onderste boven aan een duikelrek hangt (een van haar favoriete bezigheden).
Het hemd en de twee onderbroekjes zijn van het patroon van VanKatoen. Echt een geniaal simpel patroon, erg leuk om te maken, mooie pasvorm en ideaal voor het weg werken van kleinere stukjes tricot. De tailleband heb ik ook van tricot gemaakt. Eigenlijk moet het met boordstof, maar dat had ik niet bijpassend. Indien nodig kan ik er nog elastiek in zetten. Het liefst zou ik voor volgende exemplaren elastiek willen gebruiken dat je ook aan boxershorts ziet, maar dat heb ik nog niet gevonden (iemand tips?).
Het rokje is geïnspireerd op een rokje van Chaos and Order. Ik heb het patroon van Lummelrokje Lara gebruikt en als extra de rimpelstroken aan de onderkant gemaakt. De striklinten die Chaos and Order heeft, heb ik bewust weg gelaten. Ik vind het helemaal niet handig om rond de taille een strik te hebben met de bovenkleding die er net overheen hangt.
De stofjes komen uit m'n eigen kast en komen bij Michas Soffecke vandaan.

zondag 11 maart 2012

Opnieuw een jumpsuit

Even showen.
Deze keer de jumpsuit met een striklint om de taille.

'Kijk oma, mijn knie is weer heel!'
Vorig jaar maakte ik de jumpsuit van Bizzkids. Ze heeft 'm nauwelijks gedragen omdat 1) het weer niet zo best was en 2) de jumpsuit in juli verkocht is. Ik had toen het voornemen een nieuwe te maken, maar dat is er niet meer van gekomen. Dit jaar dus in de herkansing. Ik had nog een rood geruit stofje liggen met witte bloemetjes erop. Op de foto lijkt de stof drukker dan in het echt. Deze keer maakte ik maat 116, maar ergens ging het mis met de lengte. Toen ze 'm aanhad was de jumpsuit te kort. Ik heb er daarom een strookje tussen gezet en deze meteen voorzien van riemlusjes. Nu kan ze er een striklint omheen als ze dat wil.

zaterdag 3 maart 2012

Halterjurkje Xenia

De voorkant.
Ze staat een beetje schuin, maar in het echt is de jurk wel recht.
Achterkant.
De bovenste rand is gesmockt, hierdoor sluit de jurk beter aan.

Inspiratiebron van Chaos and Order.
In plaats van een band aan de bovenzijde heb ik een bredere strook aan de onderkant gemaakt.
In de nieuwe collectie van Chaos and Order zag ik een paar leuke kledingstukken. O.a. een rokje en een halterjurkje. Ik bedacht me dat ik nog een patroontje heb liggen van een halterjurkje (Xenia van Farbenmix) en dat ik twee rode stofjes heb die leuk met elkaar te combineren zijn. Ik gebruikte een rood-met-witte-stippen-tricot, een wit-met-rode-strepen-tricot en een effen rode tricot voor de achterkant van het haltergedeelte. Chaos and Order heeft in hun halterjurk gekozen voor blauw en oranje. Ik heb even gekeken naar een kleur die leuk afsteekt bij rood, maar besloot toch voor een volledig rode versie te gaan. Qua uitvoering/vlakverdeling heb ik er bewust voor gekozen geen exacte kopie te maken maar eerst eens te kijken hoe het patroon uitvalt.
Het jurkje zat zo in elkaar maar bleek veel te wijd. Maureen draagt maat 110/116 en die maat heb ik ook gemaakt. Blijkbaar valt het jurkje ruim. De zijkanten heb ik een stukje ingenomen. Het rugpand hing nogal naar beneden. Ik heb dit gedeelte gesmockt. Nu zit het een stuk beter.
Maureen is er alweer blij mee en wilde de jurk meteen aanhouden... Mocht het een hele warme zomer worden, dan maak ik er misschien nog wel een.