zondag 10 maart 2013

Shirtjesparade & creatief met restjes

Hema shirt met strijkapplicatie van Van Ikke.

Gewoon, omdat hij zo dol is op walvissen.

Ottobre Creative Workshop 301, mét wereldbol.

Stoer accent: neon oranje stiksel.

Heel schattig met een strik ;-).

Polo op basis van patroon uit Ottobre 1-2009 (maar met andere sluiting).

Achterkant, met paspelband tussen de twee stofjes op de rug en bij de mouwen.

Nu met maatlabel, bijna echt!

Hij is er sprakeloos van....

Nog een keer de achterkant.

Seesaw shirtje (Ottobre 3-2012) en Lummelrokje Lara.

Niet helemaal fit waardoor haar lach ontbreekt.
Wereldbol shirt
Deze werkstukken begonnen met een restje stof van de Wereldse Jurk van Maureen. Ze vinden het leuk om matchende kleren aan te hebben (i know, niet iedereen houdt ervan, maar zij worden er blij van en wij vinden het ook leuk om te zien) en dus wilde ik dat restje gebruiken voor Camiel. Van de K3 jurk had ik aquablauwe tricot over en die kleurde precies bij het wereldbol-stofje. Ik gebruikte voor het shirtje Ottobre Creative Workshop 301, breedte 98 en lengte 104. Om het geheel wat stoerder te maken heb ik de wereldbol met dubbelzijdig plakvlieseline op zwart tricot gemaakt. Dat naaide ik op het shirtje en op 3 plekken stikte ik het met neon oranje garen. De wereldbol zit ook een klein stukje aan de achterzijde van het shirt, Camiel vond het maar raar dat ik 'm niet meer precies in het midden gemaakt had. Ik vind dit wel een grappige plek, niet zo saai. De hals en mouwen werkte ik af met een zwart boordje. Dit was ik eerst niet van plan bij de mouwen, dus vergeten er een paar centimeter af te knippen. Mouwtjes net wat te lang, nu maar hopen dat zijn bovenarmen wat sneller groeien dit jaar :-).

Poloshirt
Omdat ik toch met aquablauw bezig was dook ik mijn eigen stoffenvoorraad in. Daar lag de uiltjestricot die er precies bij past. Na even nadenken besloot ik hier een poloshirt van te maken, een nieuwe uitdaging voor mij. Ik kon nauwelijks geschikte patronen hiervoor vinden in mijn patroonbladen. Of het patroon was voor andere maten of ik vond er iets niet mooi aan. Uiteindelijk uit Ottobre 1-2009 een patroon gebruikt. Blijkbaar was de manier van polosluiting maken net bij dit patroon afwijkend, gelukkig had ik op naailes de nodige hulp. Uiteindelijk hebben we het nog anders gedaan dan voorgeschreven in de beschrijving. Het resultaat was in ieder geval mooier dan vantevoren bedacht! Nadat de polosluiting gemaakt was, heb ik de rest van het shirt in elkaar gezet. Zelfs de binnenkant van het shirt heel netjes afgewerkt met een bandje, merkje én maatlabel. Toen moesten alleen nog de kamsnaps... Ik voelde al wat koudwatervrees, want stel je voor dat ik de perfecte polo nu verknal? En ja hoor, zo geschiedde. Ik gebruikte voor het eerst kamsnaps mt 20 vanwege de juiste kleur, maar dacht er niet aan dat de pinnetjes hiervan iets langer zijn... De ene na de andere kamsnap sloot daardoor niet goed en los krijgen lukte ook niet. Ik had er een klein stukje stof tussen moeten doen, dan was dit niet verkeerd gegaan. Er uit slopen ging niet zonder de polo te vernielen, dus ik heb het creatief opgelost. Onzichtbaar is de polosluiting achter het onderste knoopje dicht gestikt zodat het lijkt alsof dat knoopje dicht is. De bovenste twee knoopjes blijven toch open. Pfieuw, polo gered!

Lummelrokje Lara en Seesaw shirt
Nu had ik nog een klein beetje aqua over en ook nog uiltjes. Op naailes kwam iemand anders met het idee om er een rokje van Maureen van te maken, maar dan gecombineerd met wit. Met veel gepuzzel kreeg ik Lummelrokje Lara er uit en bleven er nog een paar hele kleine restjes over. Tja, er moest natuurlijk nog wel iets bij om het setje compleet te maken... even nadenken en opeens schoot het leuke Seesaw-shirtje uit Ottobre 3-2012 me te binnen. De mouwkapjes kreeg ik er nog precies uit. Zo was er opeens nog een matchend setje. Nu zijn de uiltjes- en aquablauwe stof echt op!

Gepimpt shirt
Tot slot kocht ik Van Ikke een paar strijkapplicaties, waaronder deze met de walvis. Camiel is dol op bultrugwalvissen, dus kon 'm niet laten liggen. Bij de Hema kocht ik het gestreepte shirtje, applicatie er op en klaar.

3 opmerkingen: