woensdag 17 april 2013

Pimpen maar!

Drie gepimpte shirts voor Maureen.

Een vrolijk poppetje met bloemetjes in het haar.

'Gewone' strijkapplicatie gecombineerd met flockfolie.
Tussen het geratel van de naaimachine door ben ik een paar saaie shirts gaan pimpen. Maureen had al wat zomerrokjes en korte broeken, maar nauwelijks shirts voor erbij. Bij H&M een paar shirts gekocht, met Maureen strijkapplicaties uitgezocht en daarna aan de slag:
  • Het blauwe shirt met hartjes heeft een gewone strijkapplicatie gekregen van een schattig hondje.
  • Een wit shirt werd voorzien van een poppetje (gewone strijkapplicatie) en daarna heb ik twee bloemetjes in het haar van het poppetje genaaid.
  • Een ander wit shirt kreeg ook een gewone strijkapplicatie, maar deze werd rondom voorzien van flockfolie bloemetjes.
Voorkant Kronings/Koninginnedag shirt.

Achterkant Kronings/Koninginnedag shirt.
Ondertussen nadert de Kroningsdag en de laatste Koninginnedag. Camiel had geen oranje kleding in de kast, dus voor hem bij de Hema een basic oranje shirt gekocht. Waar wat nu ermee te doen? In mijn stapeltje strijkapplicaties had ik er eentje liggen van een fototoestel en toen ontstond er een idee... Camiel krijgt een paparazzo-shirt! De applicatie van het fototoestel strijkte ik op een stukje bruine tricot, knipte ik uit en bevestigde ik daarna met dubbelzijdige plakvlieseline op het shirt. Daarna even rondom stikken en van een veter maakte ik een camera-koordje. Met behulp van coluzzle-mallen (nog uit mn scrapbookperiode) sneed ik letters uit de flockfolie. Op de achterkant van z'n shirt staat nu 'paparazzo'. Laat kroningsdag maar komen, Camiel is er klaar voor!

maandag 1 april 2013

In afwachting van de zomer....

Een zomers hemd,
vandaag al aan gehad met een rood colbertje erover.
 
Details: zigzagband bij de armen, strikje bij het poppetje.

Totaalplaatje VanKatoen-hemd.

Antoinette jurk (VanKatoen) voor de zomer.

Mét zakjes!

Achterkant met V-vorm en blinde rits.

Totaalplaatje voorkant.

Totaalplaatje achterkant.

Voor mezelf ook een zomers shirt!
Normaal gesproken gaat mijn naaitempo omlaag als het lenteweer begint. Dat is helaas niet aan de orde (Pasen 2013 is kouder dan Kerst 2012!) en dus maakte ik nog drie verschillende dingen.

Van 'De Stapel'* pakte ik een hemd dat ik voor Maureen had geknipt. Ik gebruikte hiervoor het patroon van VanKatoen en had 116 geknipt. Dringend tijd om in elkaar te zetten, anders past het echt niet meer. Ik kon 'm niet laten liggen totdat Camiel in die maat zit, want het is ondanks de blauwe kleur toch echt een meisjesstofje. Voor de afwerking had ik ooit bedacht om rood-wit gestipte tricot te gebruiken. Die was inmiddels op gegaan aan andere projectjes. Van een restje wit tricot maakte ik de halsboord en de armsgaten werkte ik af met elastich zigzagband. Om het geheel af te maken kreeg één van de poppetjes op de stof een strikje rond haar nek. Dit hemdje matcht in de zomer leuk met een rode korte broek, vandaag had ze 'm al aan met een rood colbertje er over. Dat stond ook erg leuk.

Toen vorig jaar de actie rondom VanKatoen speelde, heb ik het patroon Antoinette gekocht. Een patroon voor een jurkje met een strik. Dit patroon gaat t/m maat 128. Ook een gevalletje tijdsdruk, want voor je het weet schiet ze door 122/128 heen en heb ik niets meer aan het patroon. Uit m'n kast trok ik een katoentje met eendjes en een gele met witte stippen. Beide restjes, dus het was passen en meten om de boel in elkaar te krijgen. Het is een leuke jurk om te maken. Voor Maureen vind ik 'm eigenlijk te wijd vallen. Haar andere katoenen zomerjurkjes (uit Stof voor durf-het-zelvers) sluiten veel mooier aan. Ik vermoed dat het bij dit ene exemplaar blijft, want waarom dit patroon aanpassen als ik goed passende patronen heb liggen?

Tot slot maakte ik voor mij zelf een shirt dat ik vorig jaar twee keer maakte: één keer met een stof met pauwen en een keer in het geel met witte stippen. Het patroon komt uit de tricotbijlage van Knipmode maart 2012. Ik vind de hals mooi en de rimpels vanuit de zijkant ook. Het stofje had ik al in de kast liggen voor mezelf en zag ik daarna als shirt voorbij komen bij Tante Betsy. Van de restanten maakte ik voor Maureen het 'à la Chaos and Order'-jurkje.

*'De Stapel': stofjes die geknipt zijn, kledingstukken die half in elkaar zitten en/of wachten op de laatste afwerking. Ik doe een poging de stapel te laten slinken....