dinsdag 22 april 2014

Colbertje experiment

Vorig jaar maakte ik al eens een colbertje. Uiteindelijk vond ik die veel te kort en heb ik 'm nauwelijks gedragen. In de uitverkoop vond ik dit rozenstofje en bedacht ik me dat het leuk zou zijn om nog een poging voor een colbertje te doen... Mocht het mislukken dan was ik in ieder geval geen kapitalen aan stof kwijt. Ik heb vooral goed naar de technische tekeningen gekeken en op de foto's de lengte gecheckt, zo kwam ik uit bij jasje nr 13 uit Knipmode januari 2013. 
Een colbertje rolt bij mij echt niet zomaar onder de naaimachine vandaan, dus werd het een naailesproject. Na heel wat gezucht, geploeter en getorn was het colbertje klaar. Deze versie is zonder voering, dat was al ingewikkeld genoeg. Op de mouwen werkte ik de splitjes af met drie verschillende knopen en op de voorkant zit 1 grote grijze knoop. Ik ben erg blij met de pasvorm, maar weer vind ik 'm iets te kort. Blijkbaar is mijn bovenlijf wat langer dan het gemiddelde model uit de Knipmode.... 
De kinderen leren altijd dat je van proberen kan leren, dus volg ik dat advies en ga ik nog een colbertje proberen te maken. Versie 2 wordt 5 cm langer en met voering. Inmiddels heb ik op het stoffenspektakel een heel mooi stofje gevonden en heb ik de komende weken op naailes weer iets te doen!

1 opmerking:

  1. Het staat je goed !
    Mooie stof !
    Fijn detail die knoopjes !
    Over de lengte wil ik geen oordeel vellen. Kort of lang....dat is een kwestie van smaak en stijl.

    BeantwoordenVerwijderen