zondag 27 april 2014

Caravan Charlie

Op Fabric.com zag ik een geweldig leuk stofje met caravans. Ik kocht een yard en toen deze binnen was wilde Camiel er een shirt van. Tja, het is een niet rekbaar katoentje, dat leent zich meer voor een overhemdje. Totdat ik me bedacht dat ik een keer ergens online een Charlie had gezien met een katoenen voorpand. Opnieuw dus een Charlie voor Camiel!
Ik combineerde het katoentje met een rode tricot. In het kader van recycleren kwam deze stof van een miskoop voor mezelf (een rode tuniek van de Hema die toch niet zo zat als ik wilde). Het is precies de kleur rood van de caravans in het stofje van het voorpand. Tot slot afgewerkt met blauwe boordstof en Camiel is weer een fijn shirt rijker.

dinsdag 22 april 2014

Colbertje experiment

Vorig jaar maakte ik al eens een colbertje. Uiteindelijk vond ik die veel te kort en heb ik 'm nauwelijks gedragen. In de uitverkoop vond ik dit rozenstofje en bedacht ik me dat het leuk zou zijn om nog een poging voor een colbertje te doen... Mocht het mislukken dan was ik in ieder geval geen kapitalen aan stof kwijt. Ik heb vooral goed naar de technische tekeningen gekeken en op de foto's de lengte gecheckt, zo kwam ik uit bij jasje nr 13 uit Knipmode januari 2013. 
Een colbertje rolt bij mij echt niet zomaar onder de naaimachine vandaan, dus werd het een naailesproject. Na heel wat gezucht, geploeter en getorn was het colbertje klaar. Deze versie is zonder voering, dat was al ingewikkeld genoeg. Op de mouwen werkte ik de splitjes af met drie verschillende knopen en op de voorkant zit 1 grote grijze knoop. Ik ben erg blij met de pasvorm, maar weer vind ik 'm iets te kort. Blijkbaar is mijn bovenlijf wat langer dan het gemiddelde model uit de Knipmode.... 
De kinderen leren altijd dat je van proberen kan leren, dus volg ik dat advies en ga ik nog een colbertje proberen te maken. Versie 2 wordt 5 cm langer en met voering. Inmiddels heb ik op het stoffenspektakel een heel mooi stofje gevonden en heb ik de komende weken op naailes weer iets te doen!

maandag 21 april 2014

Ridder Charlie



Een ridder-Charlie voor Camiel! De voetbal-Charlie die ik eerder maakte staat hem leuk, dus gebruikte ik hetzelfde patroon van Zonen09 nog een keer.
Het ridderstofje is van Lillestof en combineerde ik met een rood-wit gestreepte dunne tricot die ik nog had liggen. Voor de boordjes gebruikte ik groene boordstof.
Tja, wat kan ik er verder nog over zeggen? Hij is er blij mee en ik ook.

Chevron-summer

De boeken "Zelfgemaakte kleertjes, dl 1 en dl2" staan hier al een tijdje ongebruikt in de boekenkast. De patroontjes zijn erg mooi, mits je even door de truttige stofjes heen kijkt. Helaas hebben bijna alle jurken een knoopsluiting op de rug en daar maak ik Maureen niet blij mee. Nadat ik via Etsy deze pastelkleurige chevron-stofjes kocht en naar een passend patroontje zocht, kwam ik bij jurkje Nina uit deel 2 uit. Ik knipte de maat voor 8-jarige, ze is tenslotte deze zomer al bijna 7. Dat was achteraf gezien een goede keuze, een maat kleiner (6-jaar) was echt te klein geweest.
Op de achterkant naaide ik het onderste deel dicht en het bovenste deel voorzag ik toch van knopen, ze moet 'm toch aan en uit kunnen doen. Voor een eigenwijs tintje koos ik 4 witte knopen en 1 roze.
De jurk viel gelukkig goed in de smaak, de ruime zakken aan de voorkant heen daar vast aan bijgedragen.