zaterdag 31 december 2011

Een 'monsterlijk' shirt

Het monsterlijke shirt.
De stof komt van Michas Stoffecke uit Duitsland.

Blij hoofd :-).
Hier is te zien dat de hals net wat te wijd is geworden.

Poseren.

En demonstreren dat hij er ook mee kan zitten.
De bijpassende sokken heeft hij zelf uitgezocht: "Ook groen"!".
Sinds kort ben ik de trotse en blije eigenaresse van een tweedehands Bernina-lock. Nu wil ik al een tijdje meer met tricot doen en dat gaat met een lock veel beter en veel mooier.
Voor Camiel maakte ik een shirt van het patroon KleinFohr van Farbenmix. Ik koos maat 98/104 en knipte deze zonder naadtoeslag (m.u.v. de hals) omdat hij nu maat 92 draagt. Met de lock zat alles zo in elkaar. Uiteindelijk heb ik aan weerszijden nog ruim 2 cm extra er af gehaald omdat het shirt veel te wijd werd. Aan de onderzijde, bij de mouwen en de hals nog met de tweelingnaald erlangs en... klaar! Na al deze aanpassingen ben ik best tevreden met de pasvorm. Alleen over de hals ben ik niet tevreden, ik vind 'm te wijd. Vooral aan de voorkant is dat te zien. Alleen geen idee hoe ik dit kan aanpassen. Iemand tips? En voor een volgende keer, is het dan op te lossen met extra toeslag knippen bij de hals?
Al met al, voor een eerste shirt niet verkeerd :-).

Ik heb meer leuke tricots voor Camiel liggen waar ik shirts van wil maken. Daarom heb ik het Creatief Werkschrift 301 van Ottobre Design besteld. Dit schijnt een shirt te zijn wat mooi aansluitend valt. Nu maar wachten bij de brievenbus op de post uit Zweden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten