dinsdag 6 december 2011

Een pyama met bootjes & 2 rokjes

 
Camiel is helemaal blij met z'n pyama. De maat is perfect.

Je kan er ook lekker mee liggen. Heel belangrijk bij een pyama!

De achterkant van de pyama en het eendenrokje.

Eendenrokje op basis van tutorial Olivia van emmaenmona.blogspot.com.

Lekker zomers!

Rokje dat eerst een jurkje moest worden....

... maar als rokje ook erg leuk is!

Het was tijd om weer iets voor Camiel van de naaimachine te laten rollen. Ik heb gedacht aan een overhemdje, maar die heeft ie al best veel én ik ben niet zo handig met knoopsgaten (dacht ik). Toen bedacht ik me dat hij wel een pyama kan gebruiken. Het is de Gute Nacht van Farbenmix geworden in mt 86/92. Ik heb twee stofjes gebruikt uit het verrassingspakket van Michas. De broek had ik vrij snel in elkaar, al blijf ik het een heel gepuzzel vinden om te onthouden wat voor en achter is. Daarna was het pyama-shirt aan de beurt. Mooi oefenen met een kraag aanzetten en met de knoopsgaten waar ik zo tegen op zag. Met even hulp op naailes was het zo klaar! Dat viel dus reuze mee en ik vind ze nog netjes ook. Qua maatvoering is de pyama prima, eindelijk een keer niet te lange broekspijpen. Camiel wilde vandaag overdag zijn pyama niet showen want hij was nog niet moe (pyama aan = naar bed). Voor het naar bed gaan heb ik 'm kunnen strikken voor een kleine fotosessie. Maureen heeft direct ook een pyama 'besteld' bij mama ;-).

Niet dat Maureen iets te kort komt. Ik naai toch vooral kleding voor haar. Er zijn gewoon zoveel leuke patroontjes en stofjes voor meisjes.
Blijkbaar ben ik 2 jaar geleden aan een A-lijn jurkje voor haar begonnen, bij een recente opruimactie vond ik deze terug. Inmiddels veel te klein, maar het babyrib-stofje vind ik lekker fleurig. Ik heb de schaar erin gezet, aan de bovenzijde elastiek erin, biaisbandje aan de onderzijde, bolletjelint erop en... het rokje is klaar!
Een ander projectje vond ik op Emmaenmona.blogspot.com, het is rokje Olivia. Ik vind het een grappig modelletje en vrij simpel te maken. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven door er aan de bovenkant boordstof aan te zetten. Zo'n model vraagt m.i. om een apart stofje. Ik koos voor een eendjesstof die ik nog had liggen, gecombineerd met een geel-met-witte-stippen-stofje. De boordstof is exact dezelfde kleur als de snaveltjes van de eendjes. Laat de lente maar snel komen, dan kan ze dit rokje ook gaan dragen.

3 opmerkingen:

 1. Pyjama zit perfect!! Erg leuk geworden. En hopelijk past Maureen de rokjes nog als het weer voorjaar wordt ;). Leuke rokjes ook!

  Gr. Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk he, om te naaien voor je zoon! Het ziet eruit als een heerlijke pyjama. En al bezig voor het voorjaar, das zeker net te laat ;) de rokjes zijn leuk geworden?
  Groetjes, Mio

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk geworden hoor. Waar haal je toch al die tijd vandaan!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen