vrijdag 18 november 2011

Winterse feestjurk

Blij met mijn nieuwe feestsetje.

De ene zijkant...

... en de andere zijkant.
Op de mouw is de paillettenstrik te zien die terugkomt in de jurk.

Straks haar zilvergrijze of bruine laarsjes erbij en ze is er klaar voor!

Zonder vestje. De mouwen zijn gerimpeld aangezet en er zit een elastiekje in.
Hierdoor ontstaat het leuke pof-effect.
Vorig jaar hebben we in de uitverkoop een heel mooi winters overslagvestje van Carbone voor Maureen gekocht. Dat vestje verdiende een mooie bijpassende jurk. Toevallig liep ik op de markt tegen een bruin stofje aan dat bijna hetzelfde is als het bruine randje in het vestje. Dat stofje is de basis. Het feestelijke karakter komt vooral door het draaimodel en de afwerking aan de onderzijde met drie verschillende bandjes.
Het model komt uit de Bizzkids van zomer 2009 (model 4103). Ik heb 'm gemaakt met de lengte van maat 116 en de breedte van maat 104. Bizzkids valt redelijk breed, dat heb ik op deze manier kunnen ondervangen. Aan de achterzijde heb ik een rits ingezet, de rits had iets langer mogen zijn want nu gaat de jurk maar net aan en uit... Weer een lesje geleerd ;-). Verder is de maatvoering prima.
Het lijkt een redelijk simpele jurk, maar er zit heel wat gepriegel in. De rokdelen zitten namelijk gehoekt (zigzag) aan het lijfje. Ik heb meerdere keren stukken uitgehaald omdat de hoeken niet naar m'n zin waren en nog steeds ben ik er niet 100% tevreden over. Niet-naaiers zullen het niet snel zien en ik was er op een gegeven moment echt zat van ;-). Een ander mooi detail aan deze jurk vind ik de mouwtjes. Omdat Maureen de jurk met een vestje erover zal dragen, vallen de mouwen helaas niet op. Daarom maar even op de foto gezet.
De onderzijde van de jurk heeft een omtrek van 4 meter (!). De jurk is dus ruimschoots door de draaiproef heen gekomen. Voor mij was het een hele klus om elke keer 4 meter van de verschillende bandjes aan te zetten. Op één van de rokdelen heb ik van pailletjes een strik gemaakt, dit is geïnspireerd op de pailletten strik op de mouw van het bijbehorende vestje.

Ik heb een stukje van de bruine stof over, daar wil ik een rokje van maken zodat ze het vestje daar ook mee kan combineren.

4 opmerkingen:

 1. Heel gaaf! Zit net ook naar het jurkpatroon te kijken.
  Jij hebt hem van gewone stof gemaakt, heb je dan een rits erin gezet?

  Groetjes'
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Esther,

  Ik heb er inderdaad een rits ingezet aan de achterkant. Eentje van 12 cm, maar die is eigenlijk net te kort ;-).

  groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht al, wauw het lijkt wel Carbone! Maar het is dus ook Carbone ;). Mooie bijpassende jurk heb je gemaakt en de draaiproef doorstaan!
  Mooie set zo.
  Groetjes, Mio

  BeantwoordenVerwijderen