zaterdag 3 maart 2012

Halterjurkje Xenia

De voorkant.
Ze staat een beetje schuin, maar in het echt is de jurk wel recht.
Achterkant.
De bovenste rand is gesmockt, hierdoor sluit de jurk beter aan.

Inspiratiebron van Chaos and Order.
In plaats van een band aan de bovenzijde heb ik een bredere strook aan de onderkant gemaakt.
In de nieuwe collectie van Chaos and Order zag ik een paar leuke kledingstukken. O.a. een rokje en een halterjurkje. Ik bedacht me dat ik nog een patroontje heb liggen van een halterjurkje (Xenia van Farbenmix) en dat ik twee rode stofjes heb die leuk met elkaar te combineren zijn. Ik gebruikte een rood-met-witte-stippen-tricot, een wit-met-rode-strepen-tricot en een effen rode tricot voor de achterkant van het haltergedeelte. Chaos and Order heeft in hun halterjurk gekozen voor blauw en oranje. Ik heb even gekeken naar een kleur die leuk afsteekt bij rood, maar besloot toch voor een volledig rode versie te gaan. Qua uitvoering/vlakverdeling heb ik er bewust voor gekozen geen exacte kopie te maken maar eerst eens te kijken hoe het patroon uitvalt.
Het jurkje zat zo in elkaar maar bleek veel te wijd. Maureen draagt maat 110/116 en die maat heb ik ook gemaakt. Blijkbaar valt het jurkje ruim. De zijkanten heb ik een stukje ingenomen. Het rugpand hing nogal naar beneden. Ik heb dit gedeelte gesmockt. Nu zit het een stuk beter.
Maureen is er alweer blij mee en wilde de jurk meteen aanhouden... Mocht het een hele warme zomer worden, dan maak ik er misschien nog wel een.

1 opmerking:

  1. Oh zo leuk! Ben echt een chaosandorder fan! Heb vorig jaar zo'n halterjurkje bij ze besteld, die valt juist heel nauw, echt voor tenger meisjes!
    Leuk nagemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen