zondag 26 februari 2012

Een beetje van Hema en meer van mezelf

Rokje met bijpassend gepimpt Hema-shirt (beetje op de groei).
Twee van de stofjes van het rokje komen bij Michas vandaan,
het roze gestipte stofje is van de markt.

Zijkant showen.

Deze foto is speciaal op Maureens verzoek gemaakt
om haar kapotte knie aan oma te laten zien...
Bizzkids heeft meerdere patroontjes van makkelijke rokjes. Een daarvan is de 41E3, een strokenrokje waarbij veel gerimpeld moet worden. Inmiddels weet ik hoe ik dat handig op de lockmachine kan doen en dus werd het tijd om dit rokje te maken. Ik heb 3 verschillende katoentjes gebruikt voor het rokje en de tailleboord is van een lichtroze tricot gemaakt. Op een bijpassend shirtje van de Hema heb ik een strijkapplicatie gestreken. Ook voor dit setje ga ik een bijpassende legging maken. Deze ligt al geknipt klaar.

Stofjes, patronen en patroonpapier.
De afgelopen week heb ik regelmatig 's avonds aan tafel gezeten met een stapel patronen en stofjes. De volgende kledingstukken zijn nu uit de stof geknipt: 3 leggings, 1 rokje, 1 halterjurkje, 1 hemd, 2 boxershortjes (allen voor Maureen) en een longsleeve (Camiel). Verder heb ik de patronen overgetrokken en uit papier geknipt voor een bodywarmer voor Maureen en een jurk voor mij. Genoeg te naaien dus :-).

3 opmerkingen:

 1. Het blijft een leuk model, heb Daphne er vorig jaar twee gemaakt denk dat ze nog wel passen. Ik rimpel ook altijd met de locker. Rimpelt niet zo heel erg maar dat hoeft van mij ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een super leuk setje zo! Waar heb je het patroon vandaan uit een blad van bizzkids?

  Groetjes Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Lenie,

   Het patroon komt uit de Bizzkids zomer 2009.

   groetjes Saskia

   Verwijderen