woensdag 4 april 2012

Tweezijdige appeltjes bodywarmer

Gekke meid!

Blij met haar nieuwe bodywarmer.

Draaien.

De andere kant van de bodywarmer,
staat leuker met iets zonder print eronder.

Nog een keer draaien.

... en de achterkant!

Maureen was uit haar bodywarmer gegroeid en dus liep ik al een tijdje met het voornemen er zelf een te maken in maat 116, maar dan wel eentje die tweezijdig te dragen is. Toen ik de appeltjesstof van www.stofenzo.nl zag wist ik meteen dat ik die wilde gebruiken. Toen ontstond er een zoektocht naar bijpassende gewatteerde stof. Uiteindelijk had iemand anders van Sancho zo'n soort stof liggen en hebben we geruild. Daarna moest er nog boordstof komen in de goede kleur rood (ook een uitdaging) en een deelbare én draaibare rits. Daarvoor ben ik op de markt geslaagd.

Kostenindicatie van dit alles:
  • Rits: 5 euro
  • Boordstof: 4 euro (meer dan de helft nog over)
  • Appeltjesstof: 18 euro (helft nog over, voldoende voor een jurkje)
  • Groene gewatteerde stof: geruild, dus UWYH
  • Applicatie: recycleren, deze zat eerst op een jurkje
Tja, wat heeft het dan gekost? Een deel is UWYH, maar ooit wel betaald en de restjes zijn nog zeker goed voor 1 kledingstuk. Tijd, garen, slijtage machines etc. zijn niet meegenomen, beetje lastig berekenen ook. Nou ja, het blijft dus bij deze indicatie :-).

Op naailes heb ik een patroon gezocht, maar kon niet iets naar m'n zin vinden. Uiteindelijk is het volgens mij een Knippie patroon geweest dat we hebben aangepast (iets tailleren, tailleboord eronder). Het naaien heb ik grotendeels op naailes gedaan, want iets tweezijdigs draagbaars heb ik niet eerder gemaakt. Het is vooral een kwestie van goed opletten, vooruitdenken en netjes werken. Natuurlijk ging er ook iets mis. Zo had ik de rits er in zitten en toen bleek de runner er niet meer op te zitten. Gelukkig was ie niet kwijt, maar ik moest wel weer uithalen. Daarbij heb ik niet opgelet, want ik had 'm aan de verkeerde kant er op gemaakt (die zonder stop/verbreding aan de onderkant van de rits). Dus nog een keer uithalen, maar nu de andere helft van de rits...

Vandaaag heeft Maureen 'm geshowt. Ik vind 'm wel iets aan de lange kant, niet storend, maar iets korter vind ik zelf leuker. Voordeel: ze kan er nog even mee vooruit. Gezien de hoeveelheid die ze op dit moment eet verwacht ik elk moment een groeispurt.

1 opmerking:

  1. Jee, diep respect voor jou! Hoe krijg je het toch steeds voor elkaar om zoveel moois te maken!! Erg leuk deze bodywarmer!!

    BeantwoordenVerwijderen