vrijdag 2 november 2012

Stoere jurk en praktische zakdoekentasjes

Roos 5011a in een stoere maar toch meisjesachtige uitvoering.

Achterkant met bovenaan het sterretje dat ik op het laatst toevoegde.

Precies lang genoeg!
Voor Maureen kocht ik een paar weken geleden hele leuke kniekousen bij Hema: blauw met witte stippen en grijs met witte sterren. Alleen, ze had er nog niets bij. In mijn kast vond ik een blauwe sterrenstof, een blauw-wit gestreepte stof en een effen grijze stof. Vanwege tijdgebrek ben ik voor een bekende klassieker gegaan: Roos 5011 in mt 116. Ik koos voor de nep overslagversie van tricot. Het was even puzzelen welke stof waar ging komen, maar toen die keuze eenmaal was gemaakt zat de jurk ook zo in elkaar.
Als ik het patroon precies volg, dan vind ik de jurk te lang worden. Hierdoor wordt de jurk snel een sloom geheel. Dus gepast en afgespeld op de juiste lengte. Alleen met afknippen vergeten er extra zoomlengte aan te laten. Nu is de jurk dus precies pas qua lengte... Maureen gaf zelf al aan dat ze 'm ook aan kan met een spijkerbroekenlegging (ze houdt niet zo van broeken, dus een skinny jeans zonder knoop hebben we eventjes anders genoemd ;-)).
Uit m'n bakje met lintjes haalde ik een bandje van kant. Het kantje komt terug aan de voorkant van de jurk halverwege, aan de onderkant rondom en bij de mouwen. De mouwen heb ik deze keer anders afgewerkt. Ik heb 3 rondjes gesmockt waardoor er een grappig pof effect ontstaat.
Op het laatste bedacht ik me dat de achterkant toch wat saai was, daar nog een sterretje opgemaakt. Dit gaat toch wat lastiger als de jurk al in elkaar zit, nou ja, alleen een oplettende kijker ziet dat.
Al met al zijn wij blij met het eindresultaat. Ik ga kijken of ik uit dezelfde stofjes een shirt voor Camiel kan maken, dan kunnen ze ongeveer hetzelfde aan. Op deze leeftijd vinden ze dat heel erg leuk.
Zakdoekentasjes in drie verschillende kleuren.

Meteen een kamsnap-oefening.
Half oktober was het kinderfeestje van Maureen. Aan het eind heeft ze alle meisjes een tasje gegeven waar een pakje zakdoeken inpast. Heel handig voor op school, want zo'n pakje zakdoeken past bij hun nog niet in de broekzak (als er al een zak aanwezig is in het kledingstuk...).
Ik heb de binnenkant van lichtblauw/wit gestipte stof gemaakt en voor de buitenkant koos ik stof met taartjes. Het lint is elastisch biaisband, dat leek me veiliger voor kleuters dan niet elastisch band. Alle tasjes zijn voorzien van een kamsnap. Voor mij was dat meteen een mooie oefening met het plaatsen van kamsnaps. Het ging echt reuze makkelijk!

5 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig leuk jurkje. Het sterretje achterop maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super stoer jurkje! heel mooi!
  Hij ligt bij mij nog steeds op de stapel.kmoet hem nodig eens maken.
  gr.Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk jurkje geworden! Die stof bij elkaar staat erg leuk, zoiets wil ik ook graag maken, bedankt dus voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is inderdaad een lekker stoer jurkje/tuniekje. Hartstikke mooi. En die zakjes zijn ook handig, leuk uitdeelcadeau.
  Groetjes Kamala

  BeantwoordenVerwijderen