zaterdag 14 december 2013

En dan is daar opeens een arm in het gips!

Afgelopen maandag heeft Maureen op school een breuk bij haar elleboog opgelopen. Gevolg: 4 à 5 weken in het gips, van bovenarm t/m hand. Dat leverde meteen een praktisch probleem op met haar kleding. Maandagavond op naailes heb ik de patroontijdschriften door gezocht naar gips-arm-proof patronen. Uiteindelijk ervoor gekozen om een soort poncho-trui (nr 27) te maken uit Knippie nr 5/2012. Dinsdagavond in m'n lapjeskast gedoken en het patroon twee keer geknipt (mt 134, valt minstens 1 maat kleiner), 1x met capuchon en 1x met col. Woensdagavond beide kledingstukken in elkaar gezet. Resultaat: donderdagochtend een blije dochter!

Eronder draagt ze een shirt met lange mouwen waar de rechtermouw is afgeknipt. Ook de rechterschoudernaad is doorgeknipt en gaat weer vast met een veiligheidsspeld. 

Nu op de planning: jurkjes van tricot, of andere rekbare stoffen, met korte mouwen. Dat blijkt ook erg praktisch te zijn.

3 opmerkingen:

  1. hier precies hetzelfde probleem gelukkig mag het gips van onze meid er bijna af, ik heb over haar jas de cape van svdhz ook heel handig met gebroken arm
    success ermee
    groetjes anoeska drenth

    BeantwoordenVerwijderen