zaterdag 15 februari 2014

Lekker warm voor het voorjaar

Al een beetje lente maar nog geen hoge temperaturen? Voor die dagen is dit setje.
Eerst maakte ik van joggingstof lummelrokje Lara. De planning was om te  combineren met roze, alleen toen ik bezig was besloot ik opeens voor geel te gaan. Ik maakte geel elastisch paspel bij de zakken en werkte de naden af met een geel sierstiksel. Voor de tailleband grbruikte ik boordstof. Maureen houdt niet van strakke banden om haar buik, dus ik deed er geen elastiek in.
Tja, toen had ze dus een grijs rokje met geel zonder iets erbij... Ik dook m'n kast in en vond meerdere stofjes die er bij passen. Ik wilde al een tijdje de Charlie van Zonen09 maken en met dat patroon in m'n achterhoofd koos ik een streepjes stof en combineerde dat met effen gele tricot. Ik tailleerde het patroon iets zodat het meisjesachtiger werd. Verder liet ik de boord aan de onderkant weg. Bij de mouwboorden heb ik de streepjes stof een kwartslag gedraaid zodat de strepen eigenwijs de andere kant op staan. Met de stap voor stap beschrijving zat het ook zo in elkaar. Niet moeilijk, wel een erg mooi resultaat.
Het setje is maat 128.

1 opmerking:

  1. Wauw wat een vrolijkheid. Echt geweldig setje. Lekker warm en kleurrijk. Mooi met dat geel, is ook lekker zonnig. Groetjes Kamala

    BeantwoordenVerwijderen