zondag 23 februari 2014

Nog steeds zomer in de bol

Komt het door de zachte winter dat we hier al volop bezig zijn met de zomercollectie? Het zou me niets verbazen, ik heb namelijk al weken het gevoel dat de lente begonnen is. 
Op het naai-verlanglijstje stond al een tijdje de Princess Castle uit Ottobre 4/2013. Het voordeel van niet als eerste een patroontje gebruiken is dat je ervaringen van andere naaisters meteen kan benutten. Ik las op internet dat de Princess Castle breed valt, dus tekende ik lengte 128 en breedte 116. Dat was een goede zet, want er rolde een goed passend jurkje onder de naaimachine vandaan.
Het appeltjesstofje kocht ik vorig jaar bij Michas. Het is een printje dat Maureen nu nog erg leuk vindt, maar waarvan ik verwacht dat het over twee jaar zomaar uit de gratie kan zijn. Voor de tailleband en zakken koos ik uit m'n restjesbak een roze met roze stippen tricot. De biesjes zijn van groen elastisch biaisband. Ik gebruikte de niet glanzende kant en stikte ze vast met neon groen garen. Datzelfde garen gebruikte ik voor het vast stikken van de zakken en voor de zoom aan de onderkant. Zelf vind ik de combinatie met groen het geheel net iets minder soft maken en daarmee meer passend voor een zesjarige.

1 opmerking: