zaterdag 1 maart 2014

2 voetbal Charlie's

Toen ik deze voetballertjes-tricot ergens op Etsy zag was ik direct verkocht. In m'n kast vond ik een zwart-wit gestreepte tricot die er erg goed bij past en het geheel wat stoerder maakt. Voor de boord aan de onderkant gebruikte ik zwarte boordstof. Ik stikte alles door met neon groen garen.
Het patroon is de Charlie van Zonen09 in maat 110. Ik heb alleen het voorpand van dubbele tricot gemaakt, anders leek het me zo warm worden voor een zomershirt. Het was wel even puzzelen hoe ik 'm dan in elkaar moest zetten, de truc bleek om het binnenvoorpand tegelijk met de kraag vast te zetten aan de hals. Daarna stikte ik vanaf de schouders de halslijn door, hierdoor zit het binnenvoorpand direct ook bij de schouders vast. Voor de rest heb ik gewoon de handleiding gebruikt, alleen bij de mouwen heb ik ervoor gekozen een zoom te maken ipv een boordje.
De oplettende kijker ziet in de fotocollage twee net verschillende shirts: eentje voor Camiel en eentje voor een vriendje waar hij dit weekend logeert.

2 opmerkingen: