woensdag 28 september 2011

Zomerse verjaardagsjurk

Elodie aan een hangertje.

Voorzichtig draaien op de commode.

Stilstaand poseren.
Al in juli knipte ik de verjaardagsjurk voor Maureen (mt 110/116). Op internet had ik veel prachtige voorbeelden gezien van Elodie van Farbenmix, een echte draaijurk. Aangezien Maureen gek is op draairokken was de keuze snel gemaakt. De geknipte jurk was een beetje blijven liggen en met het slechte weer heb ik zelfs zitten twijfelen of ik 'm af ging maken. Uiteindelijk toch gedaan en we kregen zowaar mooi weer op het verjaardagsfeestje!

Voor een groot deel was de jurk heel eenvoudig te maken. Het kantje voor de onderkant had ik snel gevonden en tijdens het maken bedacht ik dat ik ook een kantje bovenaan wilde. Dat was lastiger, uiteindelijk een satijnen bandje over een ander lintje met kant genaaid, dat gaf precies het resultaat dat ik wilde. Een rits inzetten deed ik voor de tweede keer en de vorige keer was lang geleden. Op naailes hulp gekregen en na drie keer uithalen zat ie er netjes in. Zelf vind ik de jurk nog iets aan de wijde kant bij het lijfje, de volgende keer knip ik minder of geen naadtoeslag aan de zijkanten. Ik denk dat de jurk dan mooier aansluit. De rits heeft dan ook een functie, nu krijgt ze 'm namelijk uit zonder de rits open te doen.... Heel fijn na al dat gepruts ;-).

Ik vind het een super mooi patroon en heb al een stofje uitgezocht voor de volgende versie. Eens kijken hoe de jurk in een mooie tricot wordt.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige Elodie! En helemaal goed met de sokjes erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat grappig dat ik hier terecht kom :-). Ben na wat lockmachine-research op het sanchoforum terecht gekomen en was daar nu wat creaties aan het bekijken, tot ik plots dacht dat jurkje heb ik nogal gezien...van op een ander forum :-). (ben "honing" van GM ;-) )
    Vind het nog steeds een super schattig jurkje trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen