zaterdag 12 mei 2012

Een najaarssetje van restjes

Officiële poseerfoto.

Even laten zien dat de strepen keurig doorlopen.

Het setje is op de groei,
met name de mouwen en het voor-en achterpand van het shirt hebben extra lengte gekregen.

Nieuwe manier om de achterkant te showen.

Totaal plaatje.
Voor mezelf ben ik van groene joggingstof een colbert aan het maken en ligt er een jurk geknipt klaar van grijze bloemenstof. Van beide stofjes had ik voldoende restjes over om voor Maureen een setje te maken. Als extra toevoeging heb ik een restje zwart-grijs gestreepte tricot uit de kast gepakt (zo'n hele irritante die steeds omrolt...). Zomerkleding heeft ze genoeg en bijna alles is door het slechte weer nog ongedragen, daarom nu een setje voor het najaar gemaakt dat nog wat op de groei is.

Het rokje is gebaseerd op het Bizzkids-patroon 3449. Het achterpand diende als basis en daarmee ben ik gaan puzzelen. Daarbij heb ik me ook laten inspireren door de rokjes die Kiezeltje regelmatig in de collectie heeft. Een andere uitdaging c.q. beperking was de hoeveelheid stof die ik nog had. Het zakje dat voorop zit heb ik zelf getekend. De onderste strook heb ik gemaakt van de zwart-grijze streep tricot, helaas rolt deze nogal op. De twee stroken van tricot zijn afgewerkt met een groene rolzoom en op elkaar gestikt.

Het shirt is gemaakt met het patroon uit Creative Workshop 301 van Ottobre. Een ander shirt daarvan zit haar prima, dit shirt heb ik iets verlengd zodat ze 'm in het najaar ook nog goed past. Ik wilde zoveel mogelijk van de grijze bloemenstof gebruiken, helaas ging een hele mouw er niet meer uit. De mouw heb ik daarom opgebouwd uit drie delen waarbij de naden zijn afgewerkt met een rolzoom en met de tweelingnaald op elkaar gestikt. Ook andere naden heb ik afgewerkt met een rolzoom in een contrasterende kleur. Tot slot van de groene joggingstof een strikje gemaakt.

2 opmerkingen:

  1. Waaaaw vind het echt een super leuk setje, helemaal mijn stijl!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ene grappig setje is dit. Lekker stoer. Perfect voor het najaar.
    groetjes Kamala

    BeantwoordenVerwijderen