dinsdag 26 juni 2012

Eindelijk iets voor mezelf!

Colbertje van joggingstof,
patroon komt uit Knipmode mei 2011.

Detailfoto!

Shirt uit de tricotbijlage Knipmode maart 2012.
Met excuus voor de slechte foto's,
iets van een combi van zelfontspanner en
een poging van een 4-jarige dochter om een foto te maken...

Totaalplaatje.
Shirt is met van alles te combineren door de kleuren die er in zitten.
Ik hik er al een tijdje tegenaan: iets voor mezelf maken. Vorig jaar heb ik van een heel simpel patroon een hemdje gemaakt, daar zat geen pasvorm in en was niet iets om me mee op straat te vertonen. Ook ben ik een keer aan een rok begonnen, maar halverwege kreeg ik ook daar koudwatervrees. Nu de lock en ik vriendjes zijn, was er geen excuus meer te bedenken.
In de Knipmode van mei 2011 stond een colbertje van joggingstof met slechts twee bolletjes als moeilijkheidsgraad. Dat leek me een mooi projectje. Bij Jan Sikkes kocht ik een restant groene jonggingstof en op naailes ben ik ermee aan de gang gegaan. Vooral bij de kraag kon ik wel wat hulp gebruiken. Uiteindelijk vind ik het model iets aan de korte kant en een maatje kleiner had ook best gekund. Maar: ik vind 'm mooi genoeg om te dragen, zelfs naar mijn werk!
Mooie shirts vinden die niet zo kort vallen vind ik lastig. Dat leek me een mooie tweede uitdaging. In de tricotbijlage van de Knipmode maart 2012 staat een heel mooi modelletjes met rimpels aan de zijkant en een watervalhals. Op het Stoffenspektakel in Apeldoorn kocht ik voor mezelf een stofje en de afgelopen drie lessen op naailes heb ik er aan gewerkt. De eerste les het patroon getekend en met veel gepuzzel uit de stof gekregen. De tweede les de hele bovenkant in elkaar (iets ingewikkelds met dubbele stukjes stof die ik dan net verkeerd om had vastgezet...) en bij de derde les heb ik de zijkanten gerimpeld, vastgestikt met naadband ertussen en de mouwen ingezet. Dit shirt vraagt wat mij betreft om een herhaling in andere stofjes.

2 opmerkingen:

  1. Hai ,
    Staat je super en vind het model ook heel mooi en de shirt is toppie .

    Gr van mij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee, wat goed en wat super dat het zo is gelukt! Staat je mooi!

    BeantwoordenVerwijderen