dinsdag 25 juni 2013

Brandweerman paraat!


Op Facebook zag ik dit geweldige brandweermannenstofje voorbij komen. Twijfel, twijfel, twijfel over het bestellen, want het is geen goedkoop stofje en eigenlijk had ik niets nodig. Maar Dana (van naailes, met 2 kleine zonen) was ook verliefd geworden op het stofje. Samen bestelden we 75 cm en knipten hier met veel passen en meten drie shirtjes uit. Kijk, dan is het leuk om eens uit de band te springen met een duurdere stof.
Ik heb even getwijfeld over het model. Uiteindelijk gekozen voor de polo uit Ottobre 2009 nr 1 die ik eerder voor Camiel maakte, kon ik mooi nog even oefenen met die polosluiting. Het blijft puzzelen en het shirtje bleef door omstandigheden ook lang liggen wachten op de afwerking, ben dus alweer vergeten hoe het moest met de polosluiting... Komende winter maar eens wat wintervarianten maken. Het zal toch een kwestie van oefenen zijn.
Deze keer ging het wel goed met de kamsnaps. Ik druk ze nu heel voorzichtig aan met de tang als het rubbertje er op zit, daarna nog een keer stevig aandrukken zonder het rubbertje.
Camiel is er blij mee, morgen wil hij 'm aan als hij voor het eerst op school mag kijken en hij wil 'm ook aan naar het kinderdagverblijf. Een goed teken!

7 opmerkingen:

 1. Wauw, prachtig gelukt! Een supermooi shirtje geworden, de stof is inderdaad geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk shirtje! Ik vind de stof echt geweldig. Zal m eens aan schoonbroer laten zien, die werkt bij de brandweer (als specialist gevaarlijke stoffen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig shirtje! Mooie stof en leuk gecombineerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk stofje! Ik ken dat hoor, soms kun je een stofje niet laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. supermooi polo'tje!! Heb al vaak rokjes genaaid voor de meisjes, maar vond niet echt iets moois voor mijn zoontje... kzie dat het patroon van ottobre 1 2009 komt, je kan dit magazine nog online bestellen, maar ik zie deze polo er nergens tussen staan... (of heb jij de achterkant zelf aangepast? en er korte mouwen van gemaakt ipv lange?)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   Ik heb de polo zelf aangepast. Dus achterpand aan de achterzijde doorgeknipt en de mouwen korter gemaakt. Ik kon in de Ottobres die ik had geen andere patroontjes vinden voor polootjes in deze maat (wel groter, vanaf 128), vandaar deze aanpassingen.

   Verwijderen
 6. Wat een geweldig shirtje! En het stofje ook erg leuk! ben zojuist je volger geworden. En ga eens gauw op je blog rondneuzen.

  Misschien vind je het leuk om mij ook terug te volgen.
  annetsnaaicreaties.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen